Julklapp Välgörenhet> Välgörenhetsorganisation: ActionAid

Filter

ActionAid julklapp och julgåva

Här hittar du julklappar från ActionAid så att du enkelt kan välja ut en god julgåva att ge som julklapp i år.

ActionAid

ActionAid vägrar acceptera den extrema fattigdom som dödar 28 barn varje minut – och vi har bestämt oss för att göra något åt saken.

ActionAid har över 35 års erfarenhet av att bekämpa fattigdom. Vi anser att fattigdom är en orättvisa och arbetar tillsammans med de fattiga för att stärka deras egna initiativ att ta sig ur fattigdomen.

Fokus på kvinnor och flickor
I allt vårt arbete fokuserar vi på kvinnor och flickors situation eftersom det är det mest effektiva sättet att minska fattigdomen i ett område. Kvinnor och flickor tillhör de mest utsatta i världen. De saknar inte bara mat, rent vatten och hälsovård utan även utbildning och möjligheten att ta sig ur sin situation.

Oberoende organisation
ActionAid är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation som samarbetar med över 2000 andra organisationer världen runt.

2008 samlade ActionAid in 1,8 miljarder kronor varav nästan 75 procent kom från privatpersoner – främst från människor om stödjer organisationen som faddrar.

I december 2003 flyttades det internationella huvudkontoret till Johannesburg i Sydafrika. I mars 2006 öppnades kontoret i Sverige.

Läs mer om Actionaid på: www.actionaid.se