Julklapp Välgörenhet> Välgörenhetsorganisation: Hjärnfonden

Filter

Hjärnfonden julklapp och julgåva

Här hittar du julklappar från Hjärnfonden så att du enkelt kan välja ut en god julgåva att ge som julklapp i år.

Hjärnfonden

Hjärnfonden samlar in pengar till forskning och information om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

Så här använde vi pengarna 2012
Hjärnfonden delar ut stipendier och anslag till forskare och forskargrupper för att möjliggöra eller intensifiera viktig forskning. Hjärnfonden arbetar också för att öka kunskapen om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar hos allmänheten genom information, föreläsningar och seminarier.

Forskning för liv och livskvalitet
Hjärnfondens vetenskapliga nämnd garanterar att de forskare som får Hjärnfondens anslag eller stipendium tillhör den svenska forskareliten. Vetenskapliga nämnden består av ett tjugotal av landets främsta neurovetenskapliga experter. Dessa gör en noggrann granskning av ansökningarna enligt fastställda kriterier.

Ditt bidrag gör skillnad
Hjärnfonden har ett s.k. 90-konto, detta innebär att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar verksamheten. Hjärnfonden har inga statliga bidrag och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Alla bidrag, stora som små, är välkomna. En gåva till hjärnforskningen räddar liv och förbättrar livskvaliteten för drabbade och deras familjer.

Läs mer om Hjärnfonden på deras hemsida.